Rumani, protestuesit: Qeveria të punojë për popullin

Rumani, protestuesit: Qeveria të punojë për popullin

Më shumë se 50 mijë rumunë po protestojnë në Rumani kundër qeverisë dhe nismave ligjore të saj, që nxisin dhe justifikojnë korrupsionin e zyrtarëve të lartë.

Pavarësisht se qeveria rumune ka vendosur të tërheqë ligjin e shumë debatuar për dekriminalizimin e korrupsionit, parlamenti ende nuk e ka votuar.

“Populli nuk ka më besim tek partia në pushtet dhe ato po presin vendimin përfundimtarë të Kuvendit”, shprehet një analist rumun për median euronews.

Koalicioni qeverisës ka shumicën në Kuvend dhe ndaj shumë protestues janë skeptik nëse do të rrëzohet ose jo vendimi. Ato shprehen se protestat në vend nuk do të ndalojnë derisa qeveria të fillojnë të punojë për popullin dhe jo kundër tij.

Lajme te ngjashme