Si mund të dërgohen ndihma për të dëmtuarit nga tërmeti

Si mund të dërgohen ndihma për të dëmtuarit nga tërmeti

Kanalet zyrtare, të qeverisë qendrore apo të pushtetit lokal janë rrugët kryesore të dhurimit të ndihmës për lehtësimin e pasojave të tërmetit.

Qeveria ka bërë thirrje sot që qytetarët që duan të kontribojnë të mbështesin financiarisht dhe jo me ndihma materiale, duke qenë se ka tepri ushqimesh dhe veshjesh nga ndihmat e deritanishme.

Dhurimet financiare do të shkojnë gjithahstu për ridnërtimin e banesave dhe rehabilitimin e pasojacve për të gjithë të dëmtuarit.

Dhurimi për llogari direkte të qeverisë

Dhurimet në para mund të bëhen përmes portalit qeveritar e-Albania në adresën:

e-albania/dhuro.

Për çdo lloj informacioni qytetarët mund të kontaktojnë në:

Qendra Shtetërore e Pritjes dhe të Administrimit të Ndihmave
Telefon: +355 4 223 3554 ose +355 4 222 6601

Dhurime në shoqata jo-qeveritare

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit është grupimi më aktiv për mbledhjen e ndihmave dhë shëprndarjen e tyre direkte për banorët në zonat e prekura. Të gjitha dhurimet duhet të bëhen në sheshi përpara Teatri Kombëtar në Tiranë

Në Kosovë, Lëvizja Vetëvendosje ka organizuar tri pika grumbullimi, në zyrat e tyre në Prishtinë, Prizren dhe Gjakovë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme