Udhëtim drejt Japonisë me Gyoza’s

Nga JaMystic
Udhëtim drejt Japonisë me Gyoza’s

Gyoza’s është një recete japoneze që Jamystic e ka përshtatur për ju. Le të udhëtojmë drejt Japonisë për të testuar shijen e papërseritshme të gyoza-ve.
Për 4 persona duhen:

  • 300g miell;
  • 170g ujë;
  • kripë;

Për mbushjen:

  • 2 lugë gjelle xhinxher i freskët;
  • 200g mish derri, ose pule;
  • ½ lakër të  bardhë;
  • 2 thelpinj hudhër;
  • 2 lugë gjelle salcë soja;
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri;
  • gjethe qepë të njoma;
  • 4 kërpudha të bardha;

Përgatisim brumin.
Hedhim miellin në një enë, kripën dhe ujë dhe zëmë brumin për “gyoza”
E mbështjellim me një film plastik dhe e lëmë të pushojë.

Përgatisim mbushjen.
Presim mishin në kubikë të vegjël,fijet e qepës në copa të volga,xhinxherin,kërpudhat ,lakrën e bardhë, të gjitha këto në copa të volga.
I përziejmë së bashku dhe u hedhim ,dy lugë soja dhe dy lugë vaj e kripe dhe mbushja është gati.
Merremi me brumin.
E ndajmë brumin në dy pjesë dhe formojmë dy tuba prej 2cm trashësi .
Çdo tub e presim çdo  2cm . Hedhim miell në planin e punës dhe çdo copë brumi 2cm e hapim në një petë me diameter 10cm dhe trashësi 2-3mm.
Marrim në pëllëmbën e dorës një  disk brumi dhe vendosim në qëndër të saj një lugë mbushje. E mbyllim petën duke ushtruar presion në buzët e saj. E përsërisim proçesin për çdo petë.
Në një tigan hedhim dy lugë vaj dhe vendosim giozat në  formë luleje dhe i lëmë  të skuqen pak,pastaj i hedhim 10 cl ujë( ½ gotë uji) i mbyllim me kapak dhe i lëmë deri sa të shterojë uji.

Jamystic ju këshillon: Në vend të mishit të derrit mund të përdorni pulën.
Mund t’i hani gyozas-t me gjethe menteje dhe ngjyer në salcën soja.

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>