Udhëtim në Indi përmes gatimit

Nga JaMystic
Udhëtim në Indi përmes gatimit

Në pamundësi për të lëvizur këto ditë mund të udhëtojmë nëpërmjet kuzhinës.
JaMystic ju propozon sot Pulë tandori.

Pak histori

Pulë tandoori e merr emrin nga ena në të cilën gatuhet pra në” tandoor” dhe vjen nga zona e Pendjab në veri të Indisë. Ky gatim është i pasur me erëza dhe shoqërohet zakonisht me “haan” , pite të lehta të pjekura në gur.

JaMystic ju propozon një version të pershtatur të recetës ” pulë tandori”

Pulë tandori

Për 4 persona

  • 3 fileto pule,
  • 200g krem djathi,
  • 100 g kos,
  • 1 thelp hudhër,
  • 2 kokrra qepë të thata,
  • kripë,
  • ½ lugë kafeje piper i kuq i ëmbël,
  • ½ lugë kafeje cumin,
  • 1 luge gjelle xhinxher i freskët,
  • majë luge kanellë e bluar,
  • majë luge karafil i bluar,
  • 1 ½ limon.

Presim pulën në shirita përgjatë fijeve dhe i vendosim në një enë qelqi. Hedhim lëngun e limonit të shtrydhur dhe kripën, dhe gjithë erëzat dhe i lëmë 30 min.

Më pas tek njëjta enë hedhim kosin dhe kremin e djathit. I përziejmë dhe i lëmë të marinohen për 60 min. Ndërkohë skuqim në vaj qepët e prera në kubikë deri sa të bëhen transparente, shtojmë hudhrën dhe i lëmë edhe pak në zjarr dhe shtojmë shiritat e pulës.

Kujdesemi që t’i kthejmë herë pas here dhe kur të shohim që janë bërë edhe në brendësi (duke e prerë në mes) shtojmë pjesën tjetër të salcës dhe i lëmë deri sa të marrin valë 10 min.

JaMystic këshillon:
Kjo pjatë shkon shumë me oriz të zier ( basmati), bullgur, ose kinoa

Lajme te ngjashme

Më të lexuarat

Dërgo informacion në mënyrë konfidenciale

Nëse keni informacion në interes të publikut mund ta dërgoni te redaksia e Exit duke zgjedhur te mbeteni anonim nëse dëshironi.

Mënyrat e dërgimit >>