49% e shqiptarëve po planifikojnë të largohen nga vendi

Nga Exit News
49% e shqiptarëve po planifikojnë të largohen nga vendi

Pothuajse 50% e shqiptarëve aktualisht po mendojnë të largohen nga vendi, sipas sondazhit të Barometrit Ballkanik të realizuar nga Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal (RCC).

Teksa sa më shumë që 83% e shqiptarëve dëshirojnë të largohen, sondazhi pyeti se sa prej tyre po e  konsiderojnë seriozisht këtë gjë. 49% e të anketuarve thanë që po kërkonin ose po aplikonin për vende të lira pune jashtë vendit, po shikonin mundësi ose ishin duke u përgatitur të largoheshin. Kjo është përqindja më e lartë në të gjithë rajonin.

Për më tepër, Shqipëria është i vetmi vend në Ballkan ku numri i atyre që kërkojnë të largohen, është më i lartë se ata që duan të qëndrojnë. Vetëm 46% donin të qëndronin dhe 5% nuk ​​e dinin

Në Mal të Zi, 47% e popullsisë po kërkojnë të largohen. Në Bosnje Hercegovinë 44%, Kosovë 43% dhe Maqedoninë e Veriut 41%. Vetëm 37% e të anketuarve serbë mendojnë se duan të largohen nga vendi i tyre.

Sipas përgjigjeve të 60% të të anketuarve, integrimi evropian nënkupton para së gjithash mundësinë për të emigruar ose studiuar jashtë vendit. Përsëri, ky ishte numri më i lartë në rajon.

 

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme