“Albpetrol” nuk do të privatizohet brenda vitit 2015.

“Albpetrol” nuk do të privatizohet brenda vitit 2015.

Albpetrol, kompania shtetërore e nxjerrjes dhe prodhimit të naftës, nuk do të privatizohet në vitit 2015, sic ishte premtuar nga qeveria.  Kryeministri Rama deklaroi në 17 mars 2015 se ky proces do të mbyllej brenda këtij viti por privatizimi i Albpetrol nuk është përfshirë në axhendën e Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë.

Deri më tani, nuk ka asnjë njoftim zyrtar për arsyet e shtyrjes pa afat të këtij procesi.

Privatizimi I kesaj kompanie ka deshtuar disa here, me e fundit ishte ne vitin 2012. Me ardhjen e qeverise Rama, ne 2013, u vendos qe te behej paraprakisht nje vleresim I plote financiar I kompanise e pastaj te procedohej me shitjen e tij.

Lajme te ngjashme