Ambasadori Lu për Zërin e Amerikës – Pikat kryesore

Ambasadori Lu për Zërin e Amerikës – Pikat kryesore

Dje, Ambasadori i SHBA-ve Donald Lu dha një intervistë për Zërin e Amerikës. Më poshtë janë disa citime të rëndësishme nga intervista:

  • “Si njeri që ka jetuar këtu një vit, do të thosha se ekzistojnë disa lidhje serioze midis këtyre dy botëve [krimit dhe politikës] dhe ka shumë rëndësi për të gjithë shqiptarët, që të mbështesin procesin e ndarjes së këtyre dy botëve
  • “Në një vend normal, në një demokraci normale, asnjë kriminel nuk dëshiron të jetë në politikë. Kjo është diçka e keqe për biznesin, tërheq vemendje te aktivitetet kriminale. Këtë duam ne që të ndodhë në Shqipëri, pra, që kriminelët të thonë: do t’i bëja dëm punëve të mia, po të futesha në politikë.
  • “Ne i bëjmë thirrje popullit shqiptar ta mbështesë reformën dhe t’i mbajë udhëheqësit e tij përgjegjës për të.
  • “…përparësia kryesore e qeverisë amerikane në Shqipëri është të mbështesë reformat, në mënyrë që Shqipëria të anëtarësohet në Bashkimin Evropian. Dhe cila është reforma kryesore e nevojshme për këtë proçes? Qartazi është reforma në drejtësi.”
  • “ Ajo që shohim sot në Shqipëri, edhe në Universitetin e Tiranës, po shohim një dëshirë, një përpjekje, për t’u ngritur kundër korrupsionit. Kjo do të sjellë ndryshimin e mentalitetit të korrupsionit. Kjo do të sjellë fundit e korrupsionit.”
  • “Ne jemi shumë të angazhuar për zhvillimin e sektorit të organizatave jo-qeveritare në Shqipëri dhe të shtypit të pavarur, që të shërbejnë si vëzhguese të abuzimeve nga qeveria ose opozita.”

Lajme te ngjashme