Gjykata e Lartë shpall moskompetencë, çështja e Fatmir Mediut për Gërdecin i kalon GJKKO

Nga Exit News
Gjykata e Lartë shpall moskompetencë, çështja e Fatmir Mediut për Gërdecin i kalon GJKKO

Gjykata e Lartë ka shpallur moskompetencë mbi kërkesën e SPAK për të nisur hetimet ndaj ish-ministrit të Mbrojtjes, Fatmir Mediu për ngjarjen e Gërdecit në vitin 2007.

Gjykata e Lartë ka vendosur që kjo çështje t’i kalojë Gjykatës së Shkallës së Parë Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, GJKKO. Kjo e fundit duhet të shprehet nëse duhet të mbetet i pushuar procesi ndaj Mediut, duhet të rihapet nëse ka prova të reja apo nëse do ta arkivojnë.

Gjykata është e detyruar ta shqyrtojë çështjen pasi ajo është deleguar nga Gjykata e Lartë.

Tri javë më parë, Prokuroria e Posaçme i kërkoi Gjykatës së Lartë të revokojë vendimin e saj të mëparshëm për pushimin e çështjes ndaj ish-ministrit për ngjarjen e Gërdecit ku humbën jetën 26 persona.

Gjykata e Lartë kishte vendosur  të pushojë çështjen ndaj Mediut pasi ai kishte imunitet dhe prokuroria nuk kishte marrë autorizim.

Mediu u akuzua në atë kohe për shpërdorim detyre, vepër kjo që dënohet deri në 7 vite burg. Ndërkohë që me kalimin e 10 viteve parashkruhet e drejta për të nisur hetim për  këtë vepër penale.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme