Gjykata franceze: Ramush Haradinaj lirohet me kusht

Gjykata franceze: Ramush Haradinaj lirohet me kusht

Gjykata e Colmarit në Francë vendosi sot lirimin me kushte të ish-kryeministrit të Kosovës Ramush Haradinaj.

Zoti Haradinaj u arrestua javën e shkuar në aeroportin e Basel-Mulhouse bazuar në një fletë arresti lëshuar nga Serbia në vitin 2004, ku akuzohet për krime lufte gjatë viteve 1998-1999.

Për arrestimin e Zotit haradinaj përveç drejtuesve të koosvës dhe Shqipërisë reaguan edhe zyrtarë të lartë të Bashkimit Evropian

Në vitin 2008, Zoti Haradinaj u shpall i pafajshëm nga Gjykata e Hagës për akuzat e Serbisë për krime lufte ndaj popullsisë serbe.

Lajme te ngjashme