Hoti dhe Thaçi mbeshtesin drejtimin e dialogun nga SHBA-të

Nga Exit News
Hoti dhe Thaçi mbeshtesin drejtimin e dialogun nga SHBA-të

Dialogu mes Serbisë dhe Kosovës do të drejtohet nga SHBA, raportoi i dërguarai i posaçëm i SHBA-ve, Grenell. Vendimi i SHBA-ve u përshëndet Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti dhe Presidenti Hashim Thaçi në disa pastime në Twitter.

Kryeministri Hoti përshëndeti vendimin dhe falenderoi Grenell për ndalimin e fushatës lobuese të serbisë kundër njohjes së Kosovës.

Presidenti Hashim Thaçi, i cili kundërshton dialogun e udhëhequr nga BE, e duartrokiti administratën amerikane për marrjen e dialogut nën drejtimin e saj.

Njoftimi i Grenell erdhi disa ditë pasi u miratua qeveria e re e Kosovës e udhëhequr nga Avdullah Hoti.

Qeveria e mëparshme Kurti u rrëzua pasi ajo refuzoi presionin e administratës amerikane për të hequr masat e reciprocitetit me Serbinë.

Mbështetja e koordinuar e bisedimeve të Hoti dhe Thaçi të udhëhequra në mënyrë të njëanshme nga SHBA, pa koordinuar me Bashkimin Evropian, vë në dyshim dialogun e udhëhequr nga BE dhe punën e të dërguarit special Miroslav Lajcak.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme