KE arrin marrëveshjen për të blerë 300 milion vaksinat e ardhshme kundër COVID-19

Nga Exit News
KE arrin marrëveshjen për të blerë 300 milion vaksinat e ardhshme kundër COVID-19

Bashkimi Evropian njoftoi se është arritur një marrëveshje midis tyre dhe ndërmarrjes farmaceutike Sanofi, për sigurimin e 300 milion dozave të vaksinës së mundshëm për COVID-19.

Marrëveshja i jep mundësi shteteve anëtae të blejnë numrin e nevojshëm të dozave për vendet e tyre përkatëse. Kjo do të thotë se pasi një vaksinë të jetë provuar se është  e sigurt dhe efektive kundër virusit, Komisioni do të mund të blejë 300 milion doza.

Presidentja e KE, Von der Leyen pohoi se po bën gjithçka në fuqinë e saj për të siguruar që evropianët të kenë akses të shpejtë ndaj  vaksinës kundër Covid-19. Ajo tha se marrëveshja me Sanofi është hapi i parë i rëndësishëm i një strategjie shumë më të gjerë të vaksinave në BE  dhe se më shumë do të kemi më shumë.

Von der Leyen tha se KE është në diskutime dhe me kompani të tjera në mënyrë që të investojë në një portofol të larmishëm të vaksinave premtuese. Kjo, tha ajo, rrit shanset e tyre për të marrë një ilaç efektiv kundër virusit.

KE ka mbledhur gati 16 miliardë euro që prej 4 majit të këtij viti, si përgjigje ndaj koronavirusit. Ky është një veprim, i cili do të synojë të sigurojë akses universal në teste, trajtime dhe vaksina, si dhe të ndihmojë shërimin nga koronavirusi.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme