Kim apel gazetarëve të vënë para përgjegjësisë politikanët

Nga Exit News
Kim apel gazetarëve të vënë para përgjegjësisë politikanët

Ambasadorja e SHBA-ve, Yuri Kim deklaroi se demokracia bazohet në llogaridhënien e zyrtarëve duke i bërë thirrje   gazetarëve t’i vënë para përgjegjësisë ata.

Në një postim në Twitter, Kim theksoi se e drejta e medias është e garantuar nga Kushtetuta e SHBA-ve.

“Demokracia përcaktohet nga e drejta e qytetarëve për të insistuar në përgjegjësinë e zyrtarëve, përgjegjësinë e gazetarëve për të bërë pyetje të vështira dhe detyrimin e zyrtarëve për t’u përgjigjur. Nuk është rastësi që liria e shtypit është garancia e parë e Kushtetutës së SHBA.”

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme