Kryemadhi, koalicionet nuk janë ndaluar

Kryemadhi, koalicionet nuk janë ndaluar

Monika Kryemadhi, kryetarja e LSI-së sqaroi se koalicionet nuk janë ndaluar, ato do të lejohen në Kod Zgjedhor.

Sipas Kryemadhit, Edi Rama e ka “hequr thjeshtë nga kushtetuta, i ka luajtur bllofin që ne të largohemi nga këshilli politik”.

Kryetarja LSI tha se koalicionet “janë te sanksionuara, janë te mbyllura”.

Në kod zgjedhor do të risbikohet vetëm hapja e listave, sqaroi Kryemadhi duke përjashtuar mundësinë e heqjes së koalicioneve, ndryshimit të pragut dhe zonave zgjedhore.

Ditën e enjte, Kuvendi miratoi ndryshiemt kushtetuese per hapjen e listave me të paktën 70 përqind, dhe percaktimin e koalicioneve, pragut dhe zonave zgjedhore në kodin zgjedhor.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme