LVV në Tiranë: Kalimi i tokës së Teatrit në pronësi të Bashkisë, hap drejt shembjes së tij

Nga Exit News
LVV në Tiranë: Kalimi i tokës së Teatrit në pronësi të Bashkisë, hap drejt shembjes së tij

Lëvizja Vetvendosja, me qendër në Tiranë deklaroi se kalimi i tokës së Teatrit Kombëtar në pronësi të Bashkisë Tiranë, është një hap drejt shembjes.

Në një postim në Facebook LVV shkruan:

“Vendimi i fundit i Qeverisë për t’ia kaluar Teatrin Kombëtar Bashkisë së Tiranës, është tentativa e radhës për ta shembur Teatrin ekzistues.”

LVV pohoi se çdo tentativë për shembjen e Teatri është krim dhe se restaurimi mbetet e vetmja e zgjidhje për Teatrin Kombëtar. Ata do të vazhdojnë të kundërshtojnë çdo tentativë për shembjen e tij.

“Çdo tentativë tjetër për shembjen e Teatrit përbën shkelje të rëndë në formë krimi. Restaurimi ka qenë dhe mbetet e vetmja zgjidhje e drejtë në mbrotje të trashëgimisë materiale dhe shpirtërore.”

Qeveria e transferoi të shtunën,  tokën e Teatrit Kombëtar në pronësi të Bashkisë, me anë të një vendimi të marrë më 8 maj dhe të botuar, në mënyrë të pazakontë, brenda të njëjtës ditë ne Fletoren Zyrtare.

2 komente

  1. Agron 11 Maj, 2020 në 4:44 pm

    Edi donte ta hiqte nga pergjegjesia e tij per t’ja kaluar Bashkise. Erion Veliaj nuk duhet te futet ne kete kurth.

    • Alban Matlija 11 Maj, 2020 në 6:43 pm

      Hahaha Erion Veliaj nuk eshte futur ne asnje kurth sepse eshte qen besnik i Edi Rames dhe zbatues i planeve. Ashtu si e thoni ju duket sikur eshte i pafajshem i shkreti 😂

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme