Presidenti i Komisionit të Venecias thirrje Bjellorusise: Lironi të arrestuarit, respektoni standardet ndërkombëtare për zgjedhjet

Nga Exit News
Presidenti i Komisionit të Venecias thirrje Bjellorusise: Lironi të arrestuarit, respektoni standardet ndërkombëtare për zgjedhjet

Presidenti i Komisionit të Venecias, Gianni Buquicchio i ka bërë thirrje autoriteteve në Bjellorusi të lirojnë vëzhguesit lokalë dhe protestuesit dhe të lejojnë ushtrimin e pacënuar të së drejtës për t’u mbledhur, shoqëruar dhe shprehur.

Respektimi i këtyre standardeve ndërkombëtare për zgjedhjet, si theksohet në Konventën Ndërkombëtare të të Drejtave Civile dhe Politike, të firmosur edhe nga Bjellorusia, është kyçe për interesin e popullit dhe stabilitetin e vendit, thotë deklarata e Presidentit Buquicchio.

Autoritetet në Bjellorusi njoftuan 6,000 të arrestuar në tre ditë protesta të nxitura nga zgjedhjet presidenciale në Bjellorusi.

Lajme te ngjashme