Qeveria miraton rritjen e pagave të punonjësve të burgjeve

Nga Exit News
Qeveria miraton rritjen e pagave të punonjësve të burgjeve

Qeveria ka miratuar rritjen e pagave të punonjësve të burgut. Sipas VKM paga e këtyre punonjësve do të rritet me 1 përqind në varësi të viteve të vjetërsisë së punës.

Gjithashtu punonjësve do tu garantohet transporti kur atyre i duhet të udhëtojnë mbi 36 kilometra për të shkuar në punë.

Qeveria merr përsipër të paguajë dhe shpenzimet e qerasë së punonjësit kur ai qendron larg vendbanimit të tij.

Parashikimet e mësipërme do të hyjnë në fuqi në vitin e ardhshëm.

Ky vendim erdhi pas kërkesës së ministres së drejtësisë, Etilda Gjonaj për rritjen e pagave të punonjësve të burgjeve.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme