Qeveria Rama publikon propozimet e reja për gjykatës në Strasburg

Qeveria Rama publikon propozimet e reja për gjykatës në Strasburg

Pasi dështoi tre herë për të hartuar një listë me kandidatë për në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg, qeveria Rama ka publikuar një listë të re kandidatësh, pak ditë më parë.

Ajo çfarë bie në sy teksa shikon listën me 17 kandidatë, është se vetëm një prej të propozuarve ka qenë dhe në listat e mëparshme, të hedhura poshtë nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës (PACE). Ai është ish-anëtari i Gjykatës Kushtetuese Sokol Berberi.

17 kandidatët e propozuar kësaj here nga qeveria janë:

1. Altina Xhoxhaj

2. Arben Braçe

3. Asllan Karaj

4. Darian Pavli

5. Darjel Sina

6. Elira Kokona

7. Genci Bilali

8. Jonela Kita

9. Suzana Frashëri

10. Marjana Semini

11. Oriona Muçollari

12. Përparim Kalo

13. Rezarta Tahiraj

14. Sinan Tafaj

15. Sokol Berberi

16. Sokol Hasani

17. Sonila Bejtja

Të gjithë kandidatët do të duhet të kalojnë procesin e vetingut nëse janë anëtarë aktualë të sistemit të drejtësisë ose një procedurë të ngjashme verifikimi nëse nuk janë.

Aktualisht në procesin e vetingut ndodhet anëtarja e Gjykatës Kushtetuese Altina Xhoxhaj.

Pas kalimit të fazës së verifikimit, qeveria duhet të përzgjedhë vetëm tre emra, pasi Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës merr në shqyrtim vetëm tre kandidatë për çdo shtet.

LEXO  GJEDNJ me shumë gjasa do quajë të paligjshme vendimet e Luan Dacit në KPA

Lajme te ngjashme