Sejamini-Denajt: keni monopolizuar shëndetësinë tek privati, ndaj ne paguajmë 120 euro testin Covid19

Nga Exit News
Sejamini-Denajt: keni monopolizuar shëndetësinë tek privati, ndaj ne paguajmë 120 euro testin Covid19

Ministja e Financave Anila Denaj nuk sqaroi pse qeveria ka zgjedhur të mbyllë laboratorin publik për testet e Covid-19, në favor të privatit, gjatë pikut të pandemisë.

E ftuar në emisionin Open, të Top Channel mbi ekonominë e vendit pas Covid-19, Denaj debatoi me Neritan Sejaminin mbi kthimin e shëndetësisë në monopol për privatin.

Pjesë nga debati:

Sejamini: Keni privatizuar të gjithë laburatorët. Të gjithë laburatorët i keni çuar te privati.

Denaj: Bëhet fjalë për outsorse, e njihni si koncept?

Sejamini: Ti po thua të privatizojmë publikun. Çfarë po thua? Keni firmosur një konçension për laburatorët Covid. Konçensioni e mban mbyllur laboratorin dhe në shkojmë te private e paguamë 120 euro për test.

Denaj: Konçensioni nuk është as i ministres dhe as i qeverisë. Kjo është për të bërë zhurmusin. Të mos e keqinformojmë publikun.

Sejamini: A mbahet i mbyllur laburatori?

Denaj: Se kam atë informacion unë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme