Varhely, ende nuk ka një datë për Konferencën Ndërqeveritare me Shqipërinë

Nga Exit News
Varhely, ende nuk ka një datë për Konferencën Ndërqeveritare me Shqipërinë

Oliver Varhely, Komisioneri për Zgjerim u shpreh se Komisioni Evropian ende nuk ka një datë për nisjen e Konferencës Ndërqeveritare me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Por, ai shprehu besimin se ajo do të mbahet brenda presidencës gjermane, e cila përfundon në fund të dhjetorit.

Gjatë mbledhjes, të martën, me Komitetin e Punëve të Jashtme në Parlamentin Evropian, Varhely u shpreh se:

“Ne i kemi vendosur në tavolinë kuadrin ligjor të negociatave për të dyja vendet dhe tani Këshilli (KE) po i konsideron ato, dhe ne shpresojmë se shumë shpejt, me shumë shpresë nën këtë presidence (deri në fund të dhjetorit), të kemi dritën jeshile për hapjen e bisedimeve dhe të vazhdojmë më mbajtjen e Konferencës së Parë Ndërqeveritare me të dyja vendet”.

Varhely do t’i dorëzoi të mërkurën, kryeministrit Rama, raport progresin e hartuar nga KE për Shqipërinë.

1 koment

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme