Varlehyi: Këtë javë prezantohet drafti për hapjen e bisedimeve BE- Shqipëri

Nga Exit News
Varlehyi: Këtë javë prezantohet drafti për hapjen e bisedimeve BE- Shqipëri

Këtë javë Komisioni Europian do t’i propozojë Këshillit Evropian, draftin për hapjen e bisedimeve mes BE-së dhe Shqipërisë dhe arritjen e bërë deri më tani.

“Ne shpresojmë që propozimet të miratohen në mbledhjen e parë ndërqeveritare”, tha Komisioneri për Zgjerim Varlehyi në një debat të përbashkët për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe partneritetin lindor në Parlamentin Evropian.

Komisioneri kërkoi që vendet e Ballkanit Perëndimor të vazhdojnë me reformat.

“Duhet ende punë në shtetin e së drejtës, në luftën kunder korrupsionit, dhe krimit të organizuar si dhe në liritë themelore dhe të drejtat e njeriut”, theksoi komisioneri.

Gjithashtu, Komisioneri tha se “sa më shpejt reformat të japin rezultat aq më shpejt mund ët lëvizim drejt hapjes së bisedimeve, sikur theksohen edhe në metodologjinë e zgjerimit”.

Përparimi i bërë nga Shqipëria do të shqyrtohet nga Komisioni Evropian në paketën vjetore që do të prezantohen në vjeshtë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme