Vazhdon beteja e artistëve për Teatrin Kombëtar

Vazhdon beteja e artistëve për Teatrin Kombëtar

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit Kombëtar, një grupim artistësh e qytetarësh kundër vendimit të qeverisë për prishjen e godinës së teatrit, do të organizojë sot, më 14 maj, një tjetër diskutim publik në mbrojtje të Teatrit.

Në orën 19:00, përpara Teatrit Kombëtar, do të shfaqet një dokumentar për historikun dhe vlerat e godinës së teatrit. Më pas do të diskutohet nga artistë e qytetarë për shkeljet ligjore, shkatërrimin e pasurisë kombëtare dhe indiferentizmin e qeverisë e bashkisë ndaj zërit të qytetarëve.

Ky është diskutimi publik i dhjetë i Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit.

Prej dy muajsh tashmë, Aleanca, çdo të hënë përpara godinës së Teatrit diskuton me qytetarë, por dhe me profesionistë të fushës si arkitektë, restaurues, inxhinierë e juristë për të gjitha shkeljet ligjore, por dhe për vlerat e Teatrit si pjesë e trashëgimisë kulturore-historike dhe mbi rëndësinë e ruajtjes së saj.

Më tepër lidhur me vendimin e Qeverisë Rama për prishjen e Teatrit Kombëtar dhe ndërtimin e një teatri të ri përmes Partneritetit Publik Privat mund të lexoni këtukëtu dhe këtu.

Lajme te ngjashme