12 milionë punonjës në BE punojnë e jetojnë në vende të ndryshme

Nga Exit News
12 milionë punonjës në BE punojnë e jetojnë në vende të ndryshme

Në vitin 2020, 12 milionë punonjës, ndër 192 milionë të tillë të moshës 15-64 vjeç në BE kanë punuar në një vend të ndryshëm me atë të rezidencës, sipas Eurostat. Kjo shifër u rrit në krahasim me vitin 2019.

Përqindja më e lartë u regjistrua në Belgjikë, ku 21% e punonjësve punuan jashtë vendit. Pas Belgjikës u rendit, Hollanda me 13%, e më pas Lituania, Gjermania, Austria me 115 dhe Danimarka me 10%.

Ndërsa qytetet me përqindjen më të të lartë të punonjësve me banim në një vend tjetër u regjistrau në Brabant Wallon, Belgjikë (49%), Vlaams

Brabant, Belgjikë dhe Pest në Hungari ( 40%), Burgenland në Austri (38%), Flevoland në Hollandë (36%) dhe Namur në Belgjikë (34%).

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme