Grabiten $400 miliardë pagesa papunësie në SHBA

Nga Exit News
Grabiten $400 miliardë pagesa papunësie në SHBA

Gjysma e parave të dhëna për papunësinë gjatë pandemisë nga qeveria amerikane janë grabitur, kanë deklaruar ekspertët, sipas medias amerikane. Shuma e grabitur arrin në 400 miliardë dollarë, rreth 50% e shumës së dhënë nga qeveria.

Këto para kanë përfunduar në dorë të organizatave të huaja kriminelëve, në Kinë, Nigeri, dhe Rusi.

Tashmë çështja është kthyer edhe në një problem të sigurisë kombëtare.

Si ka ndodhur grabitja:

Mashtruesit shpesh grabisin të dhënat personale dhe i përdorin ato për të përfituar. Ka edhe raste të tjera ku personat mashtrohen dhe i dorëzojnë vetë të dhënat personale.

Paratë tërhiqen përmes kartave të krediti dhe më pas transferohen jashtë me bitcoin.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme