Italia hap vaksinimin për të gjithë

Nga Exit News
Italia hap vaksinimin për të gjithë

 

Prej të enjtes Italia ka hapur mundësinë e vaksinimit për të gjithë popullsinë.

Sipas një raportimi nga Il Sole 24 Ore, tashmë qytetarët mund të prenotojnë sipas dëshirës vaksinën dhe kanë rënë fashat e moshës, të cilat janë aplikuar deri tani.

Disa rajone pritet t’i japin prioritet grupmoshës 12-15 vjeç, sidomos pasi agjensia rregullatore e barnave evropiane miratoi për përdorim vaksinën Pfizer për këtë grupmoshë.

Rajonet, sipas ritmeve përkatëse të vaksinimit mund të aplikojnë fasha prioritare, por Minsitria e Shëndetësisë ka inkurajuar të vendoset vëmendja tek studentët dhe të rinjtë.

Italia ka vaksinuar me të paktën një dozë të vaksinës rreth 36 milion qytetar ose 20% të popullsisë së saj, ndërkohë që vaksinimi ka përfunduar plotësisht vetëm për 12.2 milion persona.

 

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme