KLP kualifikon 26 kandidatura për drejtimin e prokurorive të rretheve

KLP kualifikon 26 kandidatura për drejtimin e prokurorive të rretheve

Këshilli i Lartë i Prokurorisë ka kualifikuar 26 nga 30 kandidaturat e prokurorëve për drejtues të prokurorive të Apelit dhe Shkallës së Parë.

KLP njofton se thirrjes për vendet drejtuese të prokurorive iu përgjigjën 30 prokurorë.

Komisioni i Zhvillimit të Karrierës ka skualifikuar nga kandidimi 3 prokurorë se nuk plotësonin kushtin ligjor, 4 vjet eksperiencë në nivelin për të cilin kandidojnë.

Gjithashtu, Komisioni për Zhvillimin e Karrierës vendosi skualifikimin e katër kandidatëve pasi vlerësoi se aplikimi i tyre (në rrugë elektronike dhe postare) ka ardhur jashtë afateve të përcaktuara në shpalljen e interesit.

Në Tiranë, Durrës, Elbasan, Fier, Lushnjë, Lezhë, Mat, Pogradec dhe Kurbin ka vetëm një kandidat të kualifikuar për drejtimin e prokurorisë së Shkallës së Parë të rrethit.

Komisioni për Zhvillimin e Karrierës, vendosi kualifikimin e kandidatëve sipas listës më poshtë:

 • Elizabeta Imeraj për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Tiranë
  • Anita Jella për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Tiranë Durrës
  • Kreshnik Ajazi për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Elbasan
  • Violeta Shkurta për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Fier
  • Dhorina Theodhori për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Korçë
  • Gentian Stoja për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Korçë
  • Petrit Çano për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Krujë
  • Rita Gjati për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Krujë
  • Rita Gjati për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Kukës
  • Farie Vata për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Kukës
  • Arben Dyla për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Lushnje
  • Erion Shehaj për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Lezhë
  • Abaz Muça për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Mat
  • Dorina Bejko për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Pogradec
  • Lorenc Mërkuri për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Sarandë
  • Sali Hasa për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Sarandë
  • Albert Murcaj për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Shkodër
  • Arben Smaçi për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Shkodër
  • Marsida Frashëri për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Shkodër
  • Erion Çela për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Vlorë
  • Aurel Zarka për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Vlorë
  • Albert Kuliqi për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Vlorë
  • Arben Nika për Drejtues Prokurorie në Shkallë të Parë Kurbin
  • Genti Xholi për Drejtues Prokuroria e Apelit Tiranë
  • Ludovik Doda për Drejtues Prokuroria e Apelit Durrës
  • Gjon Fusha për Drejtues Prokuroria e Apelit Gjirokastër
LEXO  Vetingu, zëvendësprokurori i Korçës Elsion Sadiku përballet me KPK-në

Janë 18 prokurori sipas listës më sipër ku vazhdon procedura e kandidimit. Ndërkohë në 10 prokurori ku ose nuk ka pasur kandidatë, ose janë skualifikuar kandidatët, në mbështetje të nenit 90 të Kodit të Procedurave Administrative, përfundon procedura e ngritjes në detyrën e drejtuesit.

Lajme te ngjashme