KLSH: Ndryshimi i kufijve të qendrës historike të Tiranës, pa studim dhe sipas kërkesave të Bashkisë

Nga Exit News
KLSH: Ndryshimi i kufijve të qendrës historike të Tiranës, pa studim dhe sipas kërkesave të Bashkisë

Ndryshimet e kufijve të qendrës historike të kryeqytetit – të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Territorit dhe Këshilli i Ministrave – reflektojnë kërkesat e Bashkisë Tiranë për ndërtime në zona të reja dhe nuk bazohen në studime e vlerësime të mirëfillta.

Ky është përfundimi në të cilin del Kontrolli i Lartë i Shtetit pas një kontrolli të punës në Institutin e Monumenteve të Kulturës.

KLSH i ka sugjeruar këtij të fundit që të propozojë përforcimin e ligjit për ruajtjen e pasurive kulturore dhe t’i kërkojë Këshillit të Ministrave dhe Bashkisë Tiranë rindërtimin e Teatrit Kombëtar në të njëjtën zonë dhe me të njëjtën pamje arkitekturore si më parë.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme