Kuvendi rihap garën për Gjykatë Kushtetuese, shtyhet me disa muaj ngritja e saj

Nga Exit News
Kuvendi rihap garën për Gjykatë Kushtetuese, shtyhet me disa muaj ngritja e saj

Kuvendi ka hapur procedurën për zëvendësimin e ish anëtarit të Gjykatës Kushtetuese, Fatos Lulo.

Në faqen zyrtare, Kuvendi bëri publik kriteret për të aplikuar si dhe dokumentacionin e kërkuar. Kandidatët kanë kohë deri me 13 tetor të aplikojnë.

Kjo shpallje erdhi pasi Këshilli i Emërimeve në Drejtësi nuk arriti të kualifikonte të paktën 3 kandidatë, aq sa e kërkon ligji, por vetëm 1.

Rihapja e garës nga fillimi shtyn me disa muaj të tjerë ngritjen e Gjykatës Kushtetuese. Gjykata Kushtetuese ka mbetur me 4 nga 9 anëtarë dhe nuk ka kuorumin e duhur për të marrë vendime.

Pavarësisht premtimeve ministres së drejtësisë, Gjykata Kushtetuese nuk do të formohet brenda këtij viti.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme