PD kërkon shpalljen e pavlefshme të zgjedhjeve në 9 qarqe

Nga Exit News
PD kërkon shpalljen e pavlefshme të zgjedhjeve në 9 qarqe

Partia Demokratike kërkon shpalljen e pavlefshme të rezultatit të zgjedhjeve në 9 qarqe të vendit dhe përsëritjen e votimit në këto zona. Ata pretendojnë se në 25 prill ka ndodhur “vjedhja më e madhe e zgjedhjeve” në Shqipëri.

Përfaqësuesit e PD dorëzuan sot në KQZ dosjen ankimore me “qindra prova fakte dhe të dhëna që provojnë tjetërsimin e vullnetit të shqiptarëve”.

Akuzat kryesore të PD ndaj Partisë Socialiste janë:

 • Blerje votash
 • Presion ndaj votuesve
 • Vjedhje e të dhënave personale
 • Presion përmes të dhënave personale nga patronazhistët
 • Angazhimi i shtetit dhe administrates në favor të PS në zgjedhje
 • Dhënia e tenderave, legalizimeve dhe bërja pagesave të paligjshme për të blerë vota
 • Shtimi i numrit të të punësuarve në administratën shtetërore në këmbim të votës
 • Kandidimi i përfaqësuesve të krimit të organizuar
 • Përdorimi i bandave per te blere vota dhe kercenuar qytetaret
 • Mosveprimi i policisë dhe prokurorisë ndaj blerjes së votës
 • Ndryshime antikushtetuese të Kodit Zgjedhor
 • Ndryshimet e fletes se votimit qe sollen 83 mije vota të pavlefshme
 • Pamundesimi i votes se emigranteve
 • Pengesa e emigrantëve të vendeve fqinje për të adhur për të votuar përmes karantinës

PD kërkon që të ketë rivotim në Shkodër, Durrës, Tiranë, Elbasan, Fier, Berat, Gjirokastër, Korçë dhe Vlorë.

Ankimimi i PD-së në KAS do të shtyjë shpalljen e rezultatit përfundimtar të zgjedhjeve nga KQZ me disa ditë deri në shqyrtimin e kërkesës.

LEXO  Skënder Gjinushi, zyrtarisht Kryetar i Akademisë së Shkencave

Lajme te ngjashme