PD: Tenderi Kardhiq-Delvinë me të njëjtën skemë korruptive si për Unazën e Madhe

The Democratic Party today considered the resignation of the director of the Road Authority (ARA) Sonila Qato and the cancellation of the tender for the tunnel in Kardhiq-Delvina as “disruption of bargains between government officials representing the interests of private companies.” In a press release, the former PD MP Jorida Tabaku compared the Kardhiq-Delvina tender

Sunny Hill na rikujton se plagët nga komunizmi i kemi ende të hapura

“Asgjë sikur dielli”, grupi muzikor shqiptar nga Kosova, pas një kohë të gjatë të tërhequr nga risitë muzikore, ditët e fundi kanë krijuar një reaksion të madh tek publiku mbarëshqiptar. Ata kanë provokuar me performancën e tyre të fundit, në natën e tretë të Sunny Hill Festival, por kësaj radhe jo me muzikën e tyre

A e favorizoi qeveria ndërtuesin e Aeroportit të Vlorës, i afërt me Ramën dhe Erdoganin?

Ambientalistët paralajmërojnë se aeroporti Vlorës do të dëmtojë në mënyrë të pashmangshme një ligatinë kyçe në Mesdhe. Pikëpyetje ngrihen në lidhje me konsorciumin me lidhje të afërta politike pas kontratës së majme të aeroportit.   Pikat kyçe: Shqipëria ka dhënë dritën jeshile për të ndërtuar një aeroport të ri në një nga lagunat kyçe të

Kuvendit i kërkohet të rrisë mbi 14 vjeç moshën për marrëdhënie seksuale

Një organizatë shqiptare për të drejtat e fëmijëve i ka kërkuar parlamentit të rrisë moshën për hyrjen në marrëdhenieve seksuale, që aktualisht është 14 vjeç, dhe të përmirësojë ligjet për të mbrojtur të rinjtë nga dhuna dhe shfrytëzimi seksual. CRCA/ECPAT Albania, një OJQ që punon për të drejtat e të rinjve, i kërkoi  Komisioni për

Gjykata e Strasburgut dënon qeverinë për dhunën policore ndaj familjes rome

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) në Strasburg mori një vendim në dëm të qeverisë shqiptare dhe në mbështetje të një familjeje, individët e tre brezave të së cilës kishin pësuar dhunën e policisë shqiptare në vitin 2014. Tetë vite më parë, një gjykatë në Fier shpalli fajtorë individët përgjatë tre brezave të

Zgjedhja e presidentit të ri, një tallje e turpshme me sigurinë

Anti-Meta u zgjodh. Emri i tij është Bajram Begaj. Por mënyra se si u zgjodh duhet të na bëjë të mendojmë për rolin e  presidentit të Republikës dhe mënyrën se si e zgjedhim.   Procesi ishte haptazi tallës ndaj normave kushtetuese, tregoi mungesën e përgjegjësisë dhe llogaridhënies institucionale dhe përshfaqi karakterin thelbësisht anti-demokratik të përzgjedhjes së

Gjykata evropiane dënon Shqipërinë për ndarjen e nxënësve romë dhe egjiptianë

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka shpallur fajtore qeverinë shqiptare për segregimin apo ndarjen veçmas të fëmijëve romë dhe egjiptianë në një shkollë në Korçë. Njoftimi u bë publik të martën dhe zbuloi se qeveria shkeli Nenin 1, Protokollin 12 të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut. Ata janë të detyruar t’u

Investimet strategjike në Butrint ngrenë pyetje për pavarësinë e AADF-së

Në fillim të këtij muaji, Zëri i Amerikës raportoi për të ashtuquajturat “investime strategjike” në zonën e parkut arkeologjik të Butrintit, pasi ky park u zvogëlua me 800 hektarë në janar 2022. Sipas një vendimi të Komitetit të Investimeve Strategjike të kryesuar nga kryeministri Edi Rama, “Manastiri Resort” do të ndërtohet nga kompania AlbStar dhe do të përbëhet nga

1233 249