Shqipëria, vend kyç për trafikimin e heroinës në Evropë

Nga Exit News
Shqipëria, vend kyç për trafikimin e heroinës në Evropë

Përveç kanabisit, që mbetet droga kryesore e kultivuar në Shqipëri, vendi është kthyer në një pikë kryesore tranziti për trafikimin e heroinës.

Sipas Qendrës Europiane të Drogave dhe Varësisë nga Drogat (EMCDDA), në studimin e fundit të saj, rrugët ballkanike të trafikut të heroinës në Europë janë rrugët më të rëndësishme të trafikimit.

Shqipëria është pjesë e të dyja rrugëve kryesore të trafikimit të heroinës drejt vendeve të BE-së: Turqi-Bullgari-Maqedoni-Shqipëri dhe Turqi-Bullgari-Maqedoni-Kosovë-Shqipëri. Shqipëria, si pjesë e daljes jugore të rrugës ballkanike, luan rol të rëndësishëm në të dyja rrugët.

Sipas një studimi të Qendrës në qershor, Shqipëria ishte dhe një nga 6 vendet kryesore të furnizimit të BE-së me rrëshirën e kanabisit dhe kanabisit, në vendet e BE-së.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme