Zgjidhen me short 9 anëtarët e rinj të KED për 2020, Dvorani sërish kryetar i saj

Nga Stafi i Exit
Zgjidhen me short 9 anëtarët e rinj të KED për 2020, Dvorani sërish kryetar i saj

Presidenti hodhi sot shortin për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi. Nëntë anëtarët e rinj të KED të përzgjedhur me short janë :

 1. Fiona Papjorgji-gjyqtare e Gjykatës Kushtetuese
 2. Vitore Tusha-gjyqtare e Gjykatës Kushtetuese
 3. Ardian Dvorani-gjyqtar i Gjykatës së Lartë
 4. Arta Marku-Prokuroria e Përgjithshme
 5. Miranda Andoni -gjyqtare në Gjykatën e Apelit Gjirokastër
 6. Saida Dollani-gjyqtare në Gjykatën e Apelit të Krimeve të Rënda
 7. Ludovik Dodaj-prokuror në Prokurorinë e Apelit Durrës
 8. Fatjona Memçaj-prokurore në Prokurorinë e Apelit Tiranë
 9. Arjan Qafa-gjyqtar në Gjykatën Adminsitrative të Apelit Tiranë

Anëtarë zëvendësues u zgjodhën:

 1. Marsida Xhaferllari-gjyqtare e Gjykatës Kushtetuese
 2. Bilbil Mete-prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme
 3. Nazmi Troka-gjyqtar në Gjykatën e Apelit Vlorë
 4. Nezir Gjoka-prokuror në Prokurorinë e Apelit Tiranë
 5. Marjana Velçani Idrizi-gjyqtare në Gjykatën e Apelit Administrativ Durrës

Kryetari i KED do të jetë sërish Ardian Dvorani. Ligji Për Organet e Drejtësisë, parashikon se “anëtari i Gjykatës së Lartë është kryetar i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi”. Siç ne e kemi argumentuar më parë, Dvorani nuk duhej të ishte pjesë e sistemit gjyqësor për shkak të të kaluarës së tij komuniste dhe problemeve me pasurinë.

KED është insitucioni kompetent për vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve për Gjykatë Kushtetuese dhe Inspektor të Lartë të Drejtësi. KED zgjidhet në fund të çdo viti dhe ushtron detyrën për vitin pasardhës.

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme