Illyrian Guard do të shpenzojë 1,6 milionë euro për pajisje sigurie me qira

Nga Exit News
Illyrian Guard do të shpenzojë 1,6 milionë euro për pajisje sigurie me qira

Illyrian Guard, kompania private në pronësi të Ministrisë së Brendshme, do të shpenzojë 1,6 milionë euro për të marrë me qira pajisje dhe sisteme alarmi për 4 vite. Mesatarisht, Illyrian Gard do të shpenzojë 400 mijë euro në vit për të paguar qiranë e tyre.

Për këtë, ajo ka hapur tenderin më 27 prill dhe pranon oferta deri më 15 maj.

Kjo shifër duket shumë e lartë po të kemi parasysh se pajisjet, në përfundim të kontratës, i kthehen kompanisë private dhe nuk i mbeten kompanisë së sigurisë fizike.

Po ashtu, ky tender po bëhet në një situatë të jashtëzakonshme pandemia, ku qeveria duhet të kishte në fokus mbështetjen financiare për qytetarët dhe bizneset e prekura nga kriza e Covid-19.

Më 1 prill, qeveria bllokoi dhe anulloi të gjitha tenderat e institucioneve shtetërore, përveç tenderave të lidhura me mbulimin e nevojave të shkaktuara nga pandemia e koronavirusit.

Por duket se Illyrian Guard, e cila është kompani private, megjithëse në pronësi të shtetit, lejohet të vazhdojë tenderimet.

Illyrian Guard u krijua në prill 2019 dhe është një firmë private sigurie në pronësi të shtetit që kujdeset për sigurimin fizik të pronave shtetërore.

Me krijimin e Illyrian Guard, qeveria Rama ka shtetëzuar në mënyrë de fakto pjesën më të madhe të sektorit të sigurisë fizike, duke e kthyer atë nga oligopol në një monopol shtetëror. Institucioneve shtetërore u kërkohet automatikisht që shërbimet e tyre të sigurisë fizike t’i jepen Illyrian Guard.

1 koment

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme