Gjyqtarja Hoxha ankimon në KPA vendimin për shkarkimin e saj

Gjyqtarja Hoxha ankimon në KPA vendimin për shkarkimin e saj

Gjyqtarja Enkeleda Hoxha ankimoi në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit vendimin e Këshillit të Lartë Gjyqësor për shkarkimin e saj nga detyra.

Ajo pretendon se shkarkimi i saj ishte antikushtetues. KLGJ e shkarkoi nga detyra gjyqtaren Enkelejda Hoxha me 17 mars. KLGJ vendosi të pranojë kërkesën e ILD për shkarkimin nga detyra të gjyqtares.

Procesi ndaj saj ka nisur që me 8 janar, ku KLGJ caktoi seancën dëgjimore për gjyqtaren Hoxha. KLGJ shtyu më pas në 29 janar vendimin për shkarkimin ose jo të gjyqtares. Vendimi erdhi pas kërkesës së gjyqtares Hoxha, e cila kërkoi më shumë kohë për të përgatitur mbrojtjen e saj.

Më 29 janar, KLGJ shtyu për herë të dytë vendimin për Hoxhën me të njëjtin argument si më sipër.

Në 11 shkurt, Prokuroria e Posaçme e arrestoi gjyqtaren nën akuzën e korrupsionit. Sipas SPAK, gjyqtarja do të lironte një të dënuar me 25 vite burg.

Këshilli u mblodh me 16 shkurt ku vendosi të shtyjë sërish vendimin për gjyqtaren e Krujës. Vendimi i vetëm ndaj gjyqtares deri më sot është pezullimi nga detyra. Kjo vjen si kërkesë e ligjit për statusin e gjyqtarit. Sipas tij gjyqtarja duhet të pezullohet nga detyra deri në përfundim të hetimeve dhe marrjen e një vendimi të formës së prerë.

Ndërkohë gjyqtarja Hoxha ndodhet në arrest me burg që prej 11 shkurtit.

LEXO  Rama harron 70 mijë emigrantët shqiptarë, këshillon BE për krizën e refugjatëve

Gjyqtarja Hoxha njihet si ‘avokatja mbrojtëse’ që ka mundësuar lirimin e parakohshëm të disa kriminelëve të dënuar me burgim të përjetshëm.

Gjyqtarja Hoxha ka liruar Endrit Doklen, Hekuran Billon, Genc Tafilin dhe Ilir Pajën, përmes një skeme të njëjtë.

 

Adresa juaj e emailit nuk do bëhet publike.

Lajme te ngjashme