Pikëpamje

Relacioni final

Relacioni final

Me kokën e ulur dhe me duart e lëshuara përpara, mbi tavolinë, me një ndjenjë çlirimi që ia mbërritën deri këtu, ai i urdhëroi të...

Kujtesa dhe armiqtë e saj

Kujtesa dhe armiqtë e saj

Rezultatet e sondazhit të fundit për qasjen e shoqërisë shqiptare ndaj diktaturës ishin të pritshme. Mbështetja e lartë që regjimi komunist dhe vetë diktatori Hoxha...

Biznes dhe muzikë

Shkëlzen Doli është ndoshta artisti më i famshëm shqiptar në Vjenë. Ai është pjesë e filarmonisë së famshme vjeneze dhe kjo është lehtësisht e vërtetueshme....

Një qiell pa balona

Një qiell pa balona

Nëse merr shtegun e qershive, në hyrje të Parkut, pranë Sheshit Frederik Shopen, mes Akademisë se Arteve dhe Universitetit, do të mjaftojnë vetëm dhjetë minuta...

Të varur nga “vetingu”

Të varur nga “vetingu”

Të gjithë ato të cilët ndjekin zhvillimet politike në Shqipëri, po bashkëjetojnë këto ditë me “vetingun”. Një fjalë e fshehtë e cila kohë më përpara...

Oligarkë + Edi Rama = Kuartet muzikor

Oligarkë + Edi Rama = Kuartet muzikor

Tirana po vuan për drita Ditët e fundit, Tirana ra është sërish viktimë e ndërprerjeve të energjisë elektrike për të cilat askush nuk mban përgjegjësi....

Ka një lajm të mirë

Ka një lajm të mirë

Res Publica, përmes një platforme informimi online, do të publikojë informacionin zyrtar që prodhohet, çdo ditë, nëpër zyrat e institucioneve publike, përmes kërkesave që çdo...

Çmenduria e PPP-ve nuk ka të sosur

Çmenduria e PPP-ve nuk ka të sosur

Buxheti i vitit 2017 tregon se qeveria nuk rresht së menduari për skema të reja Partneriteti Publik-Privat (PPP). Ministria e Shëndetësisë ka planifikuar një skemë...

Ata po vdesin nga paaftësia jonë…

Ata po vdesin nga paaftësia jonë…

Mbi 50 mijë civilë, kryesisht gra, pleq dhe fëmijë kanë mbetur të mbërthyer në lagjet e brendshme të Halepit Lindor (Alepo siç njihet në anglisht),...

1 109 110 111 112 113 141