Pikëpamje

Policët qesharakë

Policët qesharakë

Të shtrirë në shtretër spitalesh. Me fytyra të mjeruara. Mimika të sforcuara që japin idenë e sikletit fizik. Një mbledhje e lehtë e trupit apo një...

Luftëtarët e dritës

Luftëtarët e dritës

Mik, ti je i vetëm. Mbaje mbi supe epokën tonë. Tërhiqe zvarrë dhe çoje drejt një të ardhme ku asaj do i vijë turp që...

Rritja e politikës së njeriut shpellar

Rritja e politikës së njeriut shpellar

Sot janë të paktën 17 presidente apo kryeministre femra në botë. Tashmë janë 63 vende që, në gjysmëshekullin e kaluar, kanë pasur të paktën një herë...

Pishtari në duart e protestuesve të parkut

Pishtari në duart e protestuesve të parkut

Në vendin tënd, në vendin tim, aty ku tragjeditë zëvëndësojnë njëra-tjetrën, ka ende shpresë. Ajo ndrin prej disa javësh. Ca larva, ca krimba, ca miza,...

22 marsi si reflektim e jo kremtim

22 marsi si reflektim e jo kremtim

22 marsi 1992 në historinë tonë ështe një ditë e mirë dhe e keqe. Eshtë një ditë e mirë—madje e madhe—sepse atë ditë shumica e...

Gërdeci i Kushtetutës dhe sistemit tonë politik

Gërdeci i Kushtetutës dhe sistemit tonë politik

Para pak ditësh u përkujtua tragjedia e Gërdecit, një ngjarje që traumatizoi të gjithë shoqërinë politike shqiptare, e cila për një moment kuptoi papërgjegjshmërinë e...

1 115 116 117 118 119 126