Pikëpamje

Rama, Boeri dhe tallja e rradhës…

Rama, Boeri dhe tallja e rradhës…

Më 12 janar 2016, natën vonë, më erdhi një thirrje në telefonin shqiptar nga një numër i panjohur italian. Ishte Lorenza Baroncelli, konsulente për Strategjitë Urbane dhe...

Rama, Boeri dhe tallja e rradhës…

Rama, Boeri dhe tallja e rradhës…

Më 12 janar 2016, natën vonë, më erdhi një thirrje në telefonin shqiptar nga një numër i panjohur italian. Ishte Lorenza Baroncelli, konsulente për Strategjitë Urbane dhe...

Nuk janë vitra, janë taksat tona

Nuk janë vitra, janë taksat tona

Veriu i Shqipërisë ka një shprehje, "të ndash paret si pare vitri". Për ata që nuk e dinë, vitra ose fitri është një lloj lëmoshe...

Relacioni final

Relacioni final

Me kokën e ulur dhe me duart e lëshuara përpara, mbi tavolinë, me një ndjenjë çlirimi që ia mbërritën deri këtu, ai i urdhëroi të...

Kujtesa dhe armiqtë e saj

Kujtesa dhe armiqtë e saj

Rezultatet e sondazhit të fundit për qasjen e shoqërisë shqiptare ndaj diktaturës ishin të pritshme. Mbështetja e lartë që regjimi komunist dhe vetë diktatori Hoxha...

Biznes dhe muzikë

Shkëlzen Doli është ndoshta artisti më i famshëm shqiptar në Vjenë. Ai është pjesë e filarmonisë së famshme vjeneze dhe kjo është lehtësisht e vërtetueshme....

1 119 120 121 122 123 160